Poland Delegation 2022 המסע לפולין
משלחת תנועת הצופים לפולין
משלחת תנועת הצופים לפולין הינה מסורת ארוכת שנים שעשרות מחניכי התנועה זוכים מדי שנה לקחת בה חלק. החניכים במשלחת חווים חוויה חד פעמית ומשמעותית הן כחניכי הצופים והן כיהודים- ישראליים
גם לחניכי י"א- י"ב של שבטי הנהגת צבר יש את הזכות וההזמדנות להיות שותפים בפרוייקט המדהים הזה
משלחת הצופים יוצאת בקיץ הקרוב למסע של 7 ימים בפולין. במסע משתתפים יותר מ-200 חניכי תנועת הצופים מישראל, ארה"ב ומערב אירופה. המסע כולו עובר בקבוצות מעורבות המאפשרות לחניכים להכיר חניכים נוספים משבטים והנהגות אחרות. המסע כולו מועבר בעברית ע"י מדריכי פולין מקצועיים ומדריכים חברתיים.
ייחודיות המשלחת
- ההשתייכות למשלחת של תנועת הצופים, יציאה למסע על חאקי והכרות עם פועלן של תנועות הנוער היהודיות בזמן השואה יוצרת חוויה מיוחדת שמעוררת תחושות שייכות והזדהות ותורמת לגיבוש הזהות של החניכים
- החלוקה לאחוות (קבוצות מעורבות) אשר מורכבות מחניכים משבטים, הנהגות ואף מדינות שונות מאפשרת הכרות, העשרה הדדית, חשיפה לדעות ונקודות השקפה מגוונות ומעודדת סבלנות קבלת השונה וכן משמשת כקבוצת תמיכה לחוויות הרגשיות שעוברים החניכים במהלך המסע
- חווית למידה משמעותית דרך הדרכה בגישה הדוגלת בלמידה פעילה של ידע חדש ופירושו, שיקוף והעצמה אישית וכל זה תוך העמדת החניך במרכז תהליך הלמידה
- ההדרכה והליווי במסע משלבים בין המימד המקצועי לבין האלמנטים החברתיים- רגשיים. הליווי וההדרכה של כל קבוצה מבוצע ע"י מדריך מקצועי להוראת השואה וכן שני מדריכי תנועה חברתיים המהווים את המסגרת האחוותית עבור החניכים
- המסע יוצר מסגרת ייחודית המאפשרת לחניכי הנהגת צבר לעסוק בשיח על הזהות היהודית- ישראלית שלהם אל מול ההיסטוריה של יהדות אירופה יחד עם חניכים ישראליים
- המסע לפולין של תנועת הצופים מאושר ע"י משרד החינוך הישראלי
שאלות ותשובות
מי יוצא למסע לפולין?
המסע מיועד לחניכי כיתה י"א- י"ב של תנועת הצופים. חניכי הנהגת לוקחים חלק במשלחת הצופים כבר מספר שנים והשנה עתידים לצאת גם חניכים משבטי צבר- מערב אירופה.
כמה יוצאים?
מספרי החניכים במסע עולים מדי שנה, בשנה שעברה יצאו 120 חניכים למסע ובתקווה שגם השנה יעלו המספרים.
באיזה קבוצות עובר המסע?
המסע עובר באחוות מעורבות, כאשר לכל אחווה אוטובוס משלה ומדריכים משלה. בכל אחווה יש חניכים ממדינות אחרות, שבטים אחרים ותרבויות שונות.
לא רואים את האחוות האחרות?
כל אחווה עוברת את המסע באוטובוס שלה ועם הצוות שלה. בטקסים ובערב בבית המלון נפגשים יחד עם כל שאר האחוות.
מיהם המדריכים במסע?
לכל אחווה יש 3 מדריכים:
מדריך מקצועי להוראת השואה.
2 מדריכים חברתיים שהינם עובדי התנועה (מרכזי שבטים, צוותי הנהגות).
מי אחראי על המשלחת?
למשלחת יש מנהלת משלחת שמנהלת את המסע כולו וכן את ההכנות למסע. יחד איתה יש את ראש המשלחת, אורית מופז, שהינה הדרג המתנדה של המשלחת לפולין ומצטרפת גם היא למסע.
איזה עוד בעלי תפקידים יש במסע?
לכל אוטובוס מצטרף מאבטח ישראלי או פולני וכן מצטרף הורה מלווה שהינו רופא במקצועו ומשמש כרופא המשלחת. חוץ מהרופא מצטרפים הורים מלווים נוספים למסע.
איך אפשר להיות הורים מלווים במסע?
בכל משלחת יש מספר הורים מלווים ולפחות נציג אחד מהנהגת צבר. גם הורים מלווים משלמים עבור המזע אך רק את מחיר המסע ללא עלות תהליך ההכנה.
מתי המסע?
המסע הוא מסע של 7 ימים ב 8-15 באוגוסט 2016.
איפה מבקרים במהלך המסע?
המסע מתחיל בקרקוב ונגמר בוורשה ובמהלכו מבקרים בכל האתרים והמחנות המרכזיים: קאזימייז', בירקנאו, אושוויץ, בלזץ', זאמושץ', לובלין, מאיידנק, גטו וורשה, טיקוצ'ין, יער לופוחובה, בית קורצ'אק.
איפה ישנים?
במהלך המסע ישנים בבתי מלון שונים מדי ערב ברמה של 4 כוכבים. הלינה במלון היא בזוגות.
מה אוכלים?
האוכל בסמינר הוא כשר (kosher style), יש אפשרות לקבל מנות צמחוניות וכשרות למהדרין. את חלק מהאחרות אוכלים במלון, וארוחות הצהריים הינן ארוחות ארוזות לרב.
מה לובשים?
תלוי, בכל יום לובשים משהו אחר תלוי באופי הביקור. יש ימים בהם לובשים חאקי מלא, ימים בהם לובשים מכנס חאקי וחולצת משלחת לבנה וימים בהם לובשים מה שרוצים (אזרחי).
תהליך ההכנה למסע
על מנת להעצים את החוויה של החניכים ולהכין אותם למסע בצורה הטובה ביותר מתקיימים שני סמינרי הכנה למשלחת:
הסמינר הראשון יתקיים בניו ג'רזי לחניכי הנהגת צבר בלבד. (קיימת אופציה להגיע לסמינר המקביל המתקיים בישראל במקום הסמינר בארה"ב)
הסמינר השני מתקיים בישראל לחניכים שאינם יוצאים למחנה צבבה או במהלך יולי לחניכים שכן יוצאים למחנה צבבה.
ההשתתפות בשני הסמינרים הינה חובה ומהווה חלק אינטגרלי מהמסע.
בנוסף מתקיים מפגש סיכום הנהגתי בתל אביב במהלך אוגוסט, הנוכחות בסמינר הסיכום הינה חשובה ומשמעותיתי ביותר לחווית החניכים.
פרטים מדוייקים יתעדכנו בהמשך!